acupunctuur

Op het lichaam bevinden zich diverse acupunctuurpunten. Dit zijn punten waar de Qi (energie) van het lichaam sterk gemanipuleerd kan worden. Door het plaatsen van speciale naalden op deze specifieke punten, reguleren we de Qi. Bijvoorbeeld, in geval de Qi stroom gestagneerd is, wordt deze stagnatie in de meridiaan opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen en de klacht verlicht en vaak verholpen wordt.

Acupunctuur kan voor behandeling van uiteenlopende klachten worden ingezet, en heeft nagenoeg geen nadelige bijwerkingen. De WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) heeft een 90-tal aandoeningen erkend welke door middel van acupunctuur genezen kunnen worden, waarvan pijn bestrijding het bekendste is.

Acupunctuur therapie om gezondheidsklachten te verhelpen of duidelijk te verminderen. 

Acupunctuur wordt steeds vaker naast de reguliere medische behandeling gegeven. Bijvoorbeeld bij oncologische behandelingen om de bijwerkingen ervan te verminderen of zelfs te voorkomen. 

De Traditionele Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur toe behoort, is van oudsher gericht op het optimaliseren en onderhouden van de gezondheid. Acupunctuur kan dan ook ingezet worden om gezondheidsklachten te voorkomen, waardoor u fit en vitaal door het leven gaat.

Cosmetische acupunctuur is een revitaliserende behandeling waarbij het hele verjongingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd.

Er zijn 2 soorten cosmetische behandelingen:

  • Facial acupunctuur: Hierbij ligt de nadruk op het stimuleren van de energie en bloedtoevoer naar het gezicht.
  • Rejuvenation acupunctuur:  Deze is vergelijkbaar met de normale cosmetische behandeling, maar met extra aandacht voor specifieke probleem gebieden (zoals rimpels, vlekken etc).

Effecten cosmetische acupunctuur:

  • Verbetert de hydratatie van de huid
  • Stimuleert de collageen productie
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Herstelt de spierspanning van gezicht en hals
  • Geeft een natuurlijke ‘glow’.

Het uiteindelijk resultaat is per persoon verschillend, en afhankelijk van meerdere factoren zoals; leeftijd, genen, gezondheid en lifestyle.

Voor een blijvend effect, wordt aan het begin een intensieve reeks behandelingen aanbevolen, daarna is maandelijkse behandeling voldoende.

Close Menu
×