acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur kan voor behandeling van uiteenlopende gezondheidsklachten worden ingezet, en heeft nagenoeg geen nadelige bijwerkingen. Met behulp van acupunctuur wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam op een natuurlijke manier gestimuleerd.

Wanneer lichaamsprocessen zijn verstoord ontstaat er onbalans in het lichaam waardoor er allerlei gezondheidsproblemen en klachten kunnen ontstaan. Acupunctuur behandelingen zijn gericht op het herstellen van verstoorde lichaamsprocessen en het versterken van het immuunsysteem door het verbeteren van de bloed- en energiestroom waardoor de gezondheid wordt geoptimaliseerd.

Op het lichaam bevinden zich diverse acupunctuurpunten. Dit zijn punten waar de Qi (energie) van het lichaam sterk gemanipuleerd kan worden. Met behulp van speciale dunne naalden op deze specifieke punten, reguleren we de Qi. Bijvoorbeeld, in geval de Qi stroom gestagneerd is, wordt deze stagnatie in de meridiaan opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen en de klacht verlicht en vaak verholpen wordt.

Bij BAMROOTS Acupuncture kunt u terecht voor

Een groeiend aantal mensen kiest bewust voor acupunctuur als een natuurlijke behandeling van hun gezondheidsklachten. Acupunctuur kan gezondheidsklachten duidelijk verminderen of zelfs verhelpen.

=> Indicaties

Ook kan acupunctuur naast de reguliere medische behandeling worden gegeven. Bijvoorbeeld bij oncologische behandelingen, zoals chemotherapie, om de bijwerkingen ervan te verminderen of zelfs te voorkomen. 

De Traditionele Chinese Geneeskunde, waar acupunctuur toe behoort, is van oudsher gericht op het optimaliseren en onderhouden van de gezondheid.

Acupunctuur kan dan ook preventief worden ingezet om gezondheidsproblemen en klachten te voorkomen, waardoor u fit en vitaal door het leven gaat.

Bij Cosmetische acupunctuur wordt de nadruk gelegd op het verzachten en verminderen van tekenen van het ouder worden in het gezicht. Het is een revitaliserende behandeling waarbij het hele vernieuwingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd. 

Er zijn 2 soorten cosmetische behandelingen:

  • Facial acupunctuur: Hierbij ligt de nadruk op het stimuleren van de energie en bloedtoevoer naar het gezicht.
  • Rejuvenation acupunctuur:  Deze is vergelijkbaar met de normale cosmetische behandeling, maar met extra aandacht voor specifieke probleem gebieden (zoals rimpels, vlekken etc).

Effecten cosmetische acupunctuur:

  • Verbetert de hydratatie van de huid
  • Stimuleert de collageen productie
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Herstelt de spierspanning van gezicht en hals
  • Geeft een natuurlijke ‘glow’.

Het uiteindelijk resultaat is per persoon verschillend, en afhankelijk van meerdere factoren zoals; leeftijd, genen, gezondheid en lifestyle.

Voor een blijvend effect, wordt aan het begin een intensieve reeks behandelingen aanbevolen, daarna is maandelijkse behandeling voldoende.

Close Menu
×